Tämän verkkosivuston tietosuojalausunnon soveltamisala

Yksityisyytesi on meille tärkeää. Tämän tietosuojalausunnon tarkoituksena on kertoa, mitä tietoja Eli Lilly and Company Finland voi kerätä sinusta, ja miten käytämme tietoja. Tämä tietosuojalausunto koskee verkkosivustoja, joista on linkki tähän lausuntoon, kun verkkosivuston alatunnisteessa napsautetaan kohtaa Tietosuojalausunto, sekä mobiilisovelluksia ja digitaalisia palveluja, joista on linkki tähän tietosuojalausuntoon tai jotka ovat julkaisseet sen. Tässä tietosuojalausunnossa termillä ”verkkosivustot” viitataan verkkosivustoihin, sovelluksiin ja digitaalisiin palveluihin, joista voi olla linkki tähän tietosuojalausuntoon tai jotka ovat julkaisseet sen.

Kerättävät tiedot ja niiden käyttö

  • Yhteenveto: Tämä verkkosivusto voi kerätä henkilötietoja, joista sinut voidaan tunnistaa joko suoraan tai joita voidaan käyttää tunnistamiseesi yhdessä muiden tietojen kanssa. Esimerkkejä henkilötiedoista, joista sinut voidaan tunnistaa suoraan, ovat nimesi, yhteystietosi, sähköpostiosoitteesi ja muut tiedot yhdessä tunnistetietojen kanssa. Verkkosivustomme voivat kerätä myös henkilötietoja, joista sinua ei voi tunnistaa suoraan nimen tai yhteystietojen perusteella, mutta joita voidaan käyttää sen tunnistamiseen, että verkkosivustoamme on käytetty tietyllä tietokoneella tai laitteella.


Voimme kerätä seuraavia tietoja sinusta tämän verkkosivuston kautta:

  • Yhteystiedot: Nämä voivat sisältää muun muassa nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja muita vastaavia tietoja (”henkilötiedot”). Keräämme nämä tiedot, jotta voimme kommunikoida kanssasi. Voit aina kieltäytyä antamasta meille henkilötietojasi, mutta silloin emme välttämättä pysty toimittamaan sinulle tiettyjä tietoja, tuotteita tai palveluja.
  • Lisätiedot: Tietyissä verkkosivustojen osioissa voit antaa meille muita henkilötietoja. Voit esimerkiksi liittyä postituslistallemme tai tilata uutiskirjeemme. Voimme käyttää antamiasi tietoja pyytämiesi tietojen lähettämiseen, kyselyihisi vastaamiseen, sivustojemme parantamiseen, asiakassuhteesi varmentamiseen ja muihin toimenpiteisiin, jotka voivat olla tarpeen pyyntöösi vastaamiseksi.
  • Kiinnostuksenkohteet ja mieltymykset: Nämä tiedot auttavat meitä ymmärtämään paremmin, miten voimme parhaiten palvella sinua tuotteisiin ja palveluihin osoittamasi kiinnostuksen perusteella. Ne voivat sisältää tietoja siitä, miten toivot meidän ottavan sinuun yhteyttä ja kehittävän liiketoiminnallista tai ammatillista suhdetta, sekä tuotemieltymyksiin, kieliin ja markkinointimieltymyksiin liittyviä tietoja ja demografisia tietoja. Keräämme joitakin näistä tiedoista suostumuksellasi, kun taas osan tiedoista keräämme automaattisesti laillisia liiketoiminnallisia tarkoituksiamme varten.
  • Verkkosivuston käyttö: Käytämme näitä tietoja verkkosivustomme, verkkojärjestelmiemme ja muiden resurssien hallintaan ja suojaukseen. Nämä voivat sisältää IP-osoitteesi (”Internet Protocol”), verkkosivustoistuntosi päivämäärän ja kellonajan, maantieteellisen sijainnin ja sen, miten siirryit verkkosivustolle, sekä muita tietoja, jotka on kerätty verkkolokeilla, evästeillä tai muulla tavoin. Tähän voi sisältyä myös tietoja, joista sinua ei voi tunnistaa suoraan, mutta jotka vastaavat laitettasi. On mahdollista, että IP-osoitteesi tai käyttämämme eväste voivat sisältää tietoja, joita voidaan pitää henkilötietoina. Evästeiden ja muiden tekniikoiden käyttötavoista kerrotaan tarkemmin jäljempänä. Keräämme nämä tiedot automaattisesti laillisia liiketoiminnallisia tarkoituksiamme varten.


Saatamme käyttää tietoja myös lainsäädännöllisten tai lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseen, kuten haittatapahtumien raportointiin tai oikeuksiemme toimeenpanoon sekä yrityksen tietojen säilyttämiseen, verkkosivuston hallintaan, tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jotka ovat Lillyn oikeutettuja etuja.

Lain sallimassa laajuudessa voimme myös parantaa tai yhdistää sinua koskevia tietoja (mukaan lukien henkilötietoja) kolmansilta osapuolilta saatuihin tietoihin samoja tarkoituksia varten kuin yllä on kerrottu. Tietojasi voidaan myös käyttää profilointiin yllä mainittuja tarkoituksia varten. Voit vastustaa automaattisella päätöksenteolla suoritettavaa profilointia ottamalla meihin yhteyttä alla olevan Yhteydenotto-osion kautta.

Evästeet ja vastaavat tekniikat

Verkkojäljitteet

Tämä sivusto voi käyttää verkkojäljitteinä tunnettua tekniikkaa, jonka avulla voidaan kerätä verkkolokitietoja. Verkkojäljite on verkkosivulla tai sähköpostiviestissä sijaitseva pieni kuva, jonka tarkoitus on jäljittää katsellut sivut tai avatut viestit. Verkkolokitietoja kerätään, kun käyt jollakin verkkosivustollamme tietokoneella, joka isännöi verkkosivustoamme (”verkkopalvelin”).

Tietyillä verkkosivuilla tai sinulle lähettämissämme sähköpostiviesteissä saatamme käyttää ”verkkojäljitteinä” tunnettua tekniikkaa (josta käytetään myös nimeä ”toimintotunniste” tai ”clear GIF -tekniikka”). Voimme käyttää verkkojäljitteitä apuna sen määrittämisessä, mitkä lähettämämme sähköpostiviestit avattiin ja toimiko vastaanottaja niiden pohjalta. Verkkojäljitteet auttavat myös analysoimaan verkkosivustojen tehokkuutta mittaamalla sivuston kävijämäärää tai sitä, kuinka moni kävijä napsautti sivuston keskeisiä elementtejä.

Evästeet

Tämä verkkosivusto voi käyttää ”evästeinä” tunnettua tekniikkaa. Eväste on pieni datatiedosto, jonka verkkosivusto voi sijoittaa tietokoneesi kiintolevylle, jolla Internet-selaimesi tiedostot sijaitsevat. Evästeen ansiosta sinun ei tarvitse syöttää tiettyjä tietoja uudelleen tiettyihin rekisteröintikenttiin, koska evästeiden avulla sivusto voi ”muistaa” tiedot, jotka kävijä on aiemmin syöttänyt. Eväste auttaa myös tarjoamaan käytettyjä sisältöjä koskevia tietoja ja seuraamaan, miten verkkosivuston osioita käytetään. Evästeitä voivat asettaa tietokoneellesi sekä me että kolmannet osapuolet, joiden kanssa asioimme, kuten verkkoanalytiikkapalvelut ja mainosverkostopalvelut. Useimmissa Internet-selaimissa tai muissa ohjelmistoissa voit muuttaa selaimesi asetuksia ja poistaa evästeet tietokoneen kiintolevyltä, estää kaikki evästeet tai vastaanottaa varoituksen ennen kuin eväste tallennetaan. Katso selaimesi ohjeista lisätietoja näistä toiminnoista. Jos hylkäät evästeet, verkkosivusto voi toimia rajoitetusti, etkä välttämättä pysty hyödyntämään monia verkkosivuston ominaisuuksia.

Do Not Track (Älä jäljitä)

Voit välttää verkkotoimintasi jäljittämisen useilla eri tavoilla. Voit määrittää selaimeesi asetuksen, joka ilmoittaa vierailemillesi verkkosivustoille, että et halua niiden keräävän sinusta tiettyjä tietoja. Tätä kutsutaan Do-Not-Track (”DNT”) -signaaliksi. Huomaa, että verkkosivustomme ja verkkopohjaiset resurssimme eivät tällä hetkellä vastaa näihin signaaleihin verkkoselaimista. Tällä hetkellä ei ole yleisesti hyväksyttyjä standardeja sille, mitä yrityksen tulee tehdä, kun DNT-signaali havaitaan.

Evästeitä koskevat valinnat

European Interactive Digital Advertising Alliance (EIDAA) ylläpitää verkkosivustoa, jolla ihmiset voivat kieltäytyä vastaanottamasta kiinnostuksenkohteisiin perustuvaa mainontaa joistakin tai kaikista ohjelmaan osallistuvista verkkomainontayrityksistä. Lisätietoja EIDAA:sta on täällä www.youronlinechoices.eu .

Tietojesi luovuttamisen syyt

Voimme luovuttaa henkilötietojasi edustajillemme, alihankkijoillemme tai yhteistyökumppaneillemme liittyen niiden Lillylle tai Lillyn kanssa tekemään työhön, kuten sähköpostiviestien lähettämiseen, tietojen hallintaan, tietokantojen isännöintiin, tietojenkäsittelypalvelujen tarjoamiseen tai asiakaspalveluun, tai jotta voimme parantaa tai lisätä näiltä muilta tahoilta saatuja tietoja sinusta. Edustajat, alihankkijat tai kumppanit eivät saa käyttää tietoja millään muulla tavoin kuin tarjotakseen palveluja meille tai tarjotakseen palveluja, jotka liittyvät kanssamme tehtävään yhteistyöhön (esimerkiksi joitakin tuotteitamme kehitetään ja markkinoidaan muiden yritysten kanssa tehtyjen yhteissopimusten avulla).

Luovutamme henkilötietoja vastatessamme juridisiin haasteisiin tai muihin valtion viranomaisten laillisiin tietopyyntöihin muun muassa kansallista turvallisuutta tai lainvalvontaa koskevien vaatimusten täyttämiseksi, Internet-tietoturvan tarjoamiseksi tai jos lainsäädäntö niin edellyttää. Poikkeuksellisen harvinaisissa tapauksissa, joissa on kyse kansallisesta turvallisuudesta tai valtion tai yrityksen turvallisuudesta, pidätämme oikeuden luovuttaa asianmukaisille valtion viranomaisille koko kävijä- ja asiakastietokantamme.

Voimme antaa henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle myös silloin, kun kyseessä on tietoihin liittyvän verkkosivuston liiketoiminnan myynti, luovutus tai muu siirto; tässä tapauksessa edellytämme, että ostaja suostuu käsittelemään henkilötietoja tämän tietosuojalausunnon mukaisesti.

Google Analytics

Google Analyticsia voidaan käyttää, jotta voimme parantaa verkkosivustomme toimintaa ja selvittää, mitä verkkosivuston osioita käytetään. Google Analytics kerää tietoja kävijöistä käyttämällä teknisiä työkaluja, kuten ensimmäisen osapuolen evästeitä ja JavaScript-koodia. Google Analytics -palvelu seuraa kävijöitä sivustolle, jolla JavaScript on käytössä. Se seuraa anonyymisti, miten kävijät toimivat verkkosivustolla, muun muassa mistä he tulivat sivustolle ja mitä he tekivät sivustolla. Google Analytics kerää käyttäjiltä yllä mainitut tiedot.

Tietoja käytetään verkkosivuston hallinnointiin ja päivittämiseen. Arvioimme myös, vastaavatko sivuston kävijät sivuston odotettua demografista rakennetta, ja määritämme, miten keskeiset kohderyhmät navigoivat sisältöä.

Ensimmäisen osapuolen evästeitä (kuten Google Analytics -evästettä) ja kolmannen osapuolen evästeitä (kuten DoubleClick-evästettä) käytetään sen raportoimiseen, miten sinulle näytetyt mainokset, mainospalvelujen muut käyttötavat sekä vuorovaikutus näytettyjen mainosten ja mainospalvelujen kanssa liittyy käynteihin sivustolla.

A. Mahdollisuus kieltäytyä:

Google Analytics tarjoaa verkkosivuston kävijöille, jotka eivät halua tietojansa kerättävän, mahdollisuuden kieltäytyä tästä. Lisätietoja tästä vaihtoehdosta saat täältä: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

B. Googlen tietojen käyttö:

Google ja sen kokonaan omistamat tytäryhtiöt voivat säilyttää ja käyttää tietoja, jotka on kerätty Google Analyticsin tietojen luovuttamisen ja jakamisen käytön yhteydessä, tietosuojakäytäntönsä mukaisesti (osoitteessa http://www.google.com/privacy.html tai muussa Googlen ajoittain tarjoamassa URL-osoitteessa).

Sosiaalisen median liitännäiset

Verkkosivustomme voivat käyttää sosiaalisen median liitännäisiä, joiden avulla voit helposti vaihtaa tietoja muiden kanssa. Kun käyt verkkosivustoillamme, verkkosivustollamme sijaitsevan sosiaalisen median liitännäisen ylläpitäjä voi asettaa tietokoneellesi evästeen, jonka avulla kyseinen ylläpitäjä voi tunnistaa sivustoillamme aiemmin vierailleet henkilöt. Jos olet aiemmin kirjautunut sosiaalisen median sivustolle verkkosivustomme selaamisen aikana, sosiaalisen median liitännäiset voivat sallia, että sosiaalisen median sivusto saa sinusta suoraan tunnistettavia tietoja, joista ilmenee, että olet käynyt verkkosivustollamme. Sosiaalisen median liitännäinen voi kerätä näitä tietoja sosiaalisiin verkostoihin kirjautuneista kävijöistä riippumatta siitä, ovatko he varsinaisesti vuorovaikutuksessa liitännäisen kanssa verkkosivustollamme. Sosiaalisen median liitännäiset mahdollistavat myös, että sosiaalisen median sivusto voi jakaa tietoja verkkosivustollamme tekemistäsi toiminnoista muille sosiaalisen median sivuston käyttäjille. Lilly ei valvo sosiaalisen median liitännäisten sisältöä. Lisätietoja sosiaalisen median sivustoilta tulevista liitännäisistä on kyseisten sivustojen tietosuojaa ja tietojen jakamista koskevissa lausunnoissa.

Tietojesi säilytysaika

Tietojasi säilytetään sen ajan, joka tarvitaan laillisten ja lainmukaisten liiketoimintatarkoitusten täyttämiseen tietojen säilytystä koskevien käytäntöjemme ja sovellettavien lakien ja säädösten mukaisesti.

Lasten tiedot

Tätä sivustoa ei ole tarkoitettu tai suunniteltu alle 16-vuotiaille henkilöille. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja alle 16-vuotiailta.

Tietojesi suojaaminen

Suojaamme tämän verkkosivuston kautta kerättyjä henkilötietoja kohtuullisin fyysisin, elektronisin ja menettelyllisin keinoin. Voimme esimerkiksi sallia tietojen käytön vain valtuutetuille työntekijöille, palveluntarjoajille ja alihankkijoille, jotka tarvitsevat käyttöoikeuden suorittaakseen tässä lausunnossa kerrotut toiminnot. Pyrimme tarjoamaan kohtuullisen suojaustason tiedoille, joita käsittelemme ja säilytämme, mutta mikään suojausjärjestelmä ei voi estää kaikkia mahdollisia tietoturvarikkomuksia.

Oikeutesi ja valintasi

Sinulla on oikeus pyytää meiltä tiedot siitä, miten henkilötietojasi käytetään ja kenelle tietoja luovutetaan. Sinulla on myös oikeus pyytää nähtäväksi ja saada kopio henkilötiedoista, joita meillä on sinusta, sekä pyytää sen korjaamista tai poistamista.

Sinulla on myös rajoitetuissa olosuhteissa oikeus siirtää tietosi toiselle taholle tai henkilölle koneellisesti luettavassa muodossa.

Mahdollisuuksiimme noudattaa pyyntöäsi voi kohdistua rajoituksia.

Yhteydenotto

Voit tehdä jonkin edellä mainituista pyynnöistä ottamalla meihin yhteyden:

Oy Eli Lilly Finland Ab
Laajalahdentie 23, 00330 Helsinki

Puhelin: (09) 8545 250

Sähköposti: privacy@lilly.com

Voit ottaa meihin yhteyttä yllä olevilla yhteystiedoilla myös, jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojalausunnosta.

Valituksen lähettäminen

Jos haluat tehdä valituksen siitä, miten olemme käsitelleet henkilötietojasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@lilly.com , niin tutkimme asian.

Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme tai uskot, että käsittelemme henkilötietojasi lainvastaisesti, voit tehdä valituksen tietosuojaviranomaiselle.

Henkilötietojen kansainvälinen siirto

Lilly voi siirtää henkilötietojasi muille Lilly-sidosyrityksille maailmanlaajuisesti. Sidosyritykset voivat vastaavasti lähettää henkilötietojasi muille Lilly-sidosyrityksille. Jotkut Lilly-sidosyritykset voivat sijaita maissa, joissa ei ole varmistettu riittävää tietosuojatasoa. Lilly-sidosyritysten on kuitenkin käsiteltävä henkilötietoja tämän lausunnon mukaisella tavalla. Jos haluat lisätietoja siirroista ja suojaustoimenpiteistä, joita Lilly käyttää henkilötietojen kansainvälisissä siirroissa, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen privacy@lilly.com tai käy verkkosivustolla https://www.lilly.com/privacy .

Linkit kolmansien osapuolten sivustoihin

Tämä verkkosivusto voi tarjota kävijöilleen linkkejä muille kolmansien osapuolten omistamille ja ylläpitämille sivustoille, joiden uskomme tarjoavan hyödyllistä tietoa. Tässä lausunnossa kuvaillut käytännöt ja toimenpiteet eivät koske kyseisiä sivustoja. Emme ole vastuussa minkään kolmannen osapuolen sivuston suorittamasta henkilötietojen keräämisestä tai käytöstä. Näin ollen emme ole vastuussa kolmannen osapuolen suorittamasta henkilötietojen käytöstä, kun tiedot on kerätty kolmannen osapuolen sivustoa käytettäessä. Suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan kyseisiin sivustoihin, jos tarvitset tietoa tietosuojasta, tietoturvasta, tietojen keräämisestä ja luovutuskäytännöistä.

Tietosuojakäytäntöjemme muutokset

Voimme päivittää tätä tietosuojalausuntoa aika ajoin. Kun päivitämme sitä, tarjoamme päivitetyn lausunnon saatavillesi tällä sivulla. Käsittelemme henkilötietojasi aina sen tietosuojalausunnon mukaisesti, joka on voimassa tietojen keräämisen hetkellä. Emme toteuta mitään merkittävästi erilaista henkilötietojesi käyttötapaa tai uutta luovutusta toiselle taholle, joka käyttäisi henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa, ellemme ensin ilmoita asiasta ja anna sinulle mahdollisuutta vastustaa sitä.

VIIMEKSI PÄIVITETTY: SYYSKUU 2019